Tacos som fredagsmys

Tacos har blivit maträtten som serveras i de flesta hemmen runt om i landet varje fredag. Inte så konstigt eftersom rätten både är lätt att laga och går att variera efter tyckte och smak. Dessutom är den fantastiskt god. Hela familjen kan hjälpas åt att förbereda måltiden vilket gör att den lämpar sig extra bra till fredagsmyset.

Variera din taco

Det fantastiska med tacos är att det finns så många olika recept att variera mellan. Du kan byta ut köttfärsen till kyckling, räkor, pulled pork eller tonfisk för att nämna några variationer. När det gäller grönsaker ska du givetvis välja dina favoriter. Tänk på att prova grönsaker som kanske inte är så vanliga, sockerärtor, bönor och rädisor är jättegott att ha i tortilla. Testa även jordnötter och banan som ger både sötma och sälta till rätten.

Så gör du din tacos nyttig

Tacos är riktigt nyttigt så du kan äta det med gott samvete, däremot går det alltid att laga ett nyttigare recept. Byt ut crème fraichen till keso och skippa osten för att göra ett magrare alternativ. Vill du minska på sockret så använd inte burkmajs utan använd paprika eller andra grönsaker med lägre sockerhalt. Tortilla är inte onyttigt men i dag finns det bröd som är bakade på fullkorn, med majsmjöl eller utan gluten att välja bland.

Den perfekta bjudmaten

Tacos är verkligen en rätt som är tacksam att ha som bjudmat. Eftersom den går att variera på så många olika sätt med flera olika ingredienser finns det alltid något som faller gästerna i smaken. Att ingredienserna serveras var för sig och att alla får skapa sin egen tacos kan inte bli annat än succé. Dessutom gör de olika kombinationerna att man aldrig tröttar utan kan äta det varje fredag.