Mat på Bahamas

Bahamas är inte bara sol, bad och paradisstränder utan de har även ett himmelskt kök. Eftersom det är ett örike så är det såklart stort fokus på läckerheter från havet med fisk och skaldjur men det erbjuds även exotiska frukter, ris, kyckling och fläsk på menyerna. Avnjut gärna dina bahamanska middagar med deras lokala öl för de har flera spännande sorter.

1x1 - Mat på BahamasConch – Bahamas nationalrätt

Nationalrätten på Bahamas är Conch som är en havssnigel. Det är en stor snigel och dess kött är fast och vitt. Den kan tillredas på flera olika vis och väldigt ofta äts den rå med enbart lite limejuice och en fräsch sallad eller till grits. Soppor är mycket populärt på Bahamas och Conch Chowder är en soppa eller gryta som det finns otaliga recept på och den har även spridit sig långt utanför landsgränserna.

1x1 - Mat på BahamasSmaskiga och fräscha desserter

Givetvis finns det även många fräscha desserter på Bahamas och ofta är det färsk frukt som står i fokus. En av dessa desserter är Guva Duff som är en slags pudding smaksatt med rom och frukten guava. Det ska tilläggas att duff även kan göras på andra frukter, men guava duff är den vanligaste. Frukten blandas in i en deg som sedan kokas och efterrätten serveras ofta tillsammans med en sås.

Smakrika rätter på Bahamas

Även om ett stort fokus ligger på det havet erbjuder finns det givetvis chans att äta kött. För den som reser till mer avlägsna trakter finns det fortfarande möjlighet att äta leguanödlor. När det gäller smaksättningen på Bahamas är det en smakrik kompott med många variationer. Ofta används chili, lime, nejlikor, vitlök och kanel för att nämna några. De är inte heller rädda för att blanda i kokos eller rom i rätterna. Ett mycket spännande kök med många läckra rätter.