Bästa matbutiken

Mat online är på god väg att bli folkligt i Sverige där många svenskar börjar inse fördelarna med att inte behöva trängas på parkeringsplatser eller kånka matkassar till och från de fysiska butikerna. Experter menar att omkring en av fyra svenskar har testat handla mat över internet där mat online år 2016 omsatte över sex miljarder kronor och förväntas växa med 40 procent under 2017.

1x1 - Bästa matbutiken

Anledningarna till att fler väljer det digitala alternativet är flera där undersökningar visar att många går över från att beställa hem matkassar till att beställa hem mat från matbutiker direkt över internet. Enligt kunderna är tidsbesparingar och bättre planering de främsta fördelarna. Något som visar sig vara gemensamt för både stressade småbarnsfamiljer som ensamhushåll. Folk vill helt enkelt ha tid för roligare saker än att springa runt i butiker. Nedan listar vi andra fördelar med matbutiker, kanske till och med några du själv inte tänkt på.

Men vilken matbutik är egentligen bäst? För att reda ut frågan har lanserar vi nu tävlingen ”bästa matbutik online”

Bästa matbutiken online

Som experter på mat online arrangerar vi tävlingen ”Bästa matbutiken online” där vi under året kommer granska flertalet matbutiker som finns tillgängliga på internet. Kriterier vi kommer bedöma matbutikerna på är följande:

Leveranstider

En stor oro för personer som ska handla mat online är att de känner att de har en tid att passa. Detta är sällan ett problem om butiken som levererar maten har hög precision och flexibla tider. Därför premierar vi matbutiker som respekterar din tid och håller vad dem lovar med sina leveranstider.

Priser

Vi vill att det ska vara billigare att handla mat över nätet. Matbutikerna online har mindre personal och möjlighet till lagerlokaler som ligger avsides så det finns inga anledningar till att priserna ska vara högre då du handlar online. Något vi lägger extra mycket uppmärksamhet till är dolda kostnader och avgifter. Vi premierar matbutiker som har fri frakt och inte lägger till extra avgifter om du handlar för under ett visst belopp eller liknande. Självklart uppmärksammar vi också attraktiva specialpriser, kampanjer och rabattkoder för mat.

Sortiment

1x1 - Bästa matbutiken

En bra matbutik ska ha många varor att välja mellan, helst ett större urval än i fysiska butiker där något som vi lägger extra vikt vid att undersöka är butikernas sortiment av specialkost såsom gluten och laktosfritt, ekologiska varor och ett stort utbud av frukt och grönt.

Teknologi

En matbutik online ska vara enkel att använda där vi väger in hur snabb sidan är, hur lätt sidan är att navigera på och att det är enkelt att förstå. Vi vill att butikerna ska vara lika lätta att använda i mobilen och surfplattan som på datorn.

Innovation

Nästan varje månad förändras matbutiker online till det bättre. Idag erbjuder många speciallösningar för att handla hela recept på bara ett klick. Andra butiker har väl utvecklade system som hjälper dig med tips och inköpslistor. Vi gillar utveckling som gör matbutikerna bättre och premierar därför sådana butiker i tävlingen.

Juryn

Förutom redaktionen som driver den här hemsidan kommer juryn bestå av ex1x1 - Bästa matbutiken

perter på mat, inkluderat både dietister och kockar men också experter med stor erfarenhet av e-handel. Utvärderingar av olika butiker kommer ske kontinuerligt över hela året där bedömningar av olika kriterier kommer ligga till grund för nomineringar och en slutgiltig vinnare. Förutom vår expertpanel kommer vi även väga in våra besökares röster och omdömen.

Din röst är viktig!

Du kan själv påverka tävlingen genom att betygsätta olika matbutiker på vår hemsida där du i botten av varje recension kan välja att ge mellan 1-5 stjärnor beroende på dina erfarenheter. Vill du lämna andra synpunkter på matbutiker online, är intresserad av att sitta med i juryn eller har andra frågor om tävlingen? Tveka inte att kontakta oss genom att använda vårt kontaktformulär.

Fördelar matbutiker online

Listan på fördelar med att handla sin mat online kan göras lång. Vi har sammanfattat några! Orkar man ta sig genom hela texten är det lätt att förstå varför nio av tio rekommenderar sina vänner att testa.

Lätt att hitta

Idag har de flesta matbutiker sökfunktioner och prydliga kategorier där man snabbt kan hitta vad man är ute efter. En sökning på exempelvis ”banan” ger dig snabbt en överblick över hela sortimentet där man enkelt kan se vilka varor som har nedsatt pris, är ekologiska eller uppfyller andra krav man önskar sig.

Smidiga inköpslistor

Är du trogen din matbutik online kan du snabbt ställa in så att de varor du oftast köper finns bara ett klick bort. Dessutom erbjuder många matbutiker online möjligheten att direkt klicka hem hela recept där alla nödvändiga ingredienser till exempelvis lasagne ingår och man sedan väljer bort de varor man inte vill ha.

Specialkost

Har du allergier som kräver specialkost, föredrar att endast äta ekologiskt eller går på en viss diet? Matbutiker online har ofta ett bredare sortiment av mat generellt och därför fler specialvaror att välja mellan. Många matbutiker har dessutom specialiserat sig på just specialkost för bland annat glutenallergiker, veganer och ekologisk mat.

Miljövänligt

Genom att handla mat online kan man planera inköpen bättre vilket direkt innebär att man slänger mindre mat och på sätt konsumerar mindre per automatik. Dessutom innebär mat online effektivare transporter där flera personers mat fraktas i samma bil.