Matkassar

För dig som vill variation i matlagningen och njuta av recept som riktiga kockar har tagit fram rekommenderas du varmt att testa en matkasse.

Matkassar, som har tagit Sverige med storm innebär att man beställer hem en hel kasse med ingredienser till några utvalda recept. Många av de som levererar och komponerar matkassarna och recepten tar hjälp av professionella kockar som hjälper till med inspirationen och ser till att det smakar gott.

Vi har samlat de bästa matkassarna på nätet så oavsett hur stort ditt hushåll är, vilken budget du har eller hur många måltider du vill beställa så hoppas vi kunna hjälpa dig hitta rätt.

ICAs Matkasse logo

ICAs Matkasse

Som ny kund kan köpa en ny kasse för endast 299 kronor (3 dagar, 4 pers) och dessutom få pröva Storytel gratis i 30 dagar. Prisvärda kassar komponerade av ICAs egna kockar som varierar menyn varje vecka.
Middagsfrid Matkasse logo

Middagsfrid Matkasse

Familjeföretaget Middagsfrid vill hjälpa familjerna att ta sig upp ur falukorvsträsket. Och som man har lyckats! En av våra absoluta favoriter!
Citygross Matkasse logo

Citygross Matkasse

Citygross samarbetar med kändiskocken Tina Nordström och levererar flertalet matkassar med priser från 29,50 kronor per portion. Har du barn i familjen rekommenderas den populära Bamse-kassen
Årstiderna Matkasse logo

Årstiderna Matkasse

Sveriges enda matkasse som är 100% ekologisk. För dig som söker andra alternativ på temat ekologiskt erbjuds även veganmatkassar, vegetariska matkassar och en hälskomatkasse.
Linas Matkasse logo

Linas Matkasse

En av pionjärerna för matkassar online och kanske det mest kända varumärket. Med över 50 miljoner portioner levererade är Linas matkasse ett säkert kort för dig som är nybörjare då det kommer till att handla mat online.
GI Boxen Matkasse logo

GI Boxen Matkasse

Ät mat anpassad för GI-metoden hemlevererad i frusna boxar direkt till din dörr. Perfekt för dig som vill ha lättlagad mat med en bra balans av protein, naturliga fetter och rätt typ av kolhydrater
Matkomfort Matkasse logo

Matkomfort Matkasse

Menyer förberedda av en kock hemlevererat söndagar utan extra kostnad för leveransen. Flertalet olika veckomenyer går att beställa där en gemensam nämnare för alternativen är att de oftast tar mellan 15-20 minuter att laga.

Köp en matkasse

Idag finns det en uppsjö av olika aktörer som komponerar och levererar matkassar, alla med olika typer av inriktning på recepten. En del har valt att helt fokusera på ekologiska eller glutenfria recept medan andra fokuserat på att ta fram matkassar som ska passa hela familjen.

Det är inte helt ovanligt att matkassarna komponeras av kändiskockar, exempelvis så tar Citygross hjälp av Tina Nordström, mer känd som Mat-Tina till att ta fram nyttiga och goda recept.

Något som de flesta matkassarna har gemensamt är att recepten är anpassade för att bli omtyckta av många. Onödigt starka kryddor undviks där maten ofta anpassats så att barnen i familjen ska tycka om maten. På senare tid är det inte helt ovanligt att man sidorna som säljer matkassar kombinerar detta med en matbutik online där man kan komplettera sin matkasse med vad man vill.

Leverans

Beroende på varifrån du beställer din matkasse så brukar man få välja om det är ett test där man bara beställer hem en matkasse för en vecka eller om man vill starta en längre prenumeration. Det finns många alternativ men standard för en matkasse är att den innehåller varor som ska räcka till två eller fyra personer i fyra dagar. Det är vad som är mest uppskattat eftersom många äter ute eller vill laga egna recept över helgen. För den som vill går det självklart att beställa recept för hela veckan, till fler personer eller bara till dig själv. Leveransen av matkassen kan man ofta påverka själv där man väljer vilken tid man är hemma och kan ta emot varorna.

Vad kostar en matkasse?

En matkasse för ett singelhushåll kan kosta så lite som 169 kronor per vecka för fyra rätter (42,50 per måltid) där leveransen ingår. Portionspriset per matkasse brukar ligga mellan 30-50 kronor per mål mat om den inte innehåller någon specialkost. Det har blivit trendigt att leverantörerna av matkassar specialiserat sig och erbjuder matkassar för veganer, de som går på LCHF eller för dem som bara vill lyxa till det med en juice-kasse och blanda egna juicer. Precis som i vanliga butiker är ofta specialkost och ekologiska varor något dyrare. Så är även fallet när man beställer en matkasse som innehåller de varorna. Med exklusivare råvaror kan priset per måltid sträcka sig mellan 50 och 70 kronor. Ett bra tips innan du beställer din matkasse är att leta efter rabattkoder som ofta innebär gratis frakt eller kraftigt reducerat pris. Ofta kan man spara upp till några hundralappar genom att använda en enkel rabattkod.