Thailändsk mat

Thailändsk mat är inget nytt för svenskarna. Tusentals svenskar som besöker Thailand varje år, och numera finns det en thairestaurang i närapå varenda liten by runtom i landet. Men visst finns det fler rätter i det thailändska köket än Pad Thai och röd curry? Med beställning av matkassar online kan du nu enkelt prova på mer avancerad thaimat hemma i ditt eget kök!

Hämta inspiration online

Knappa lite lätt på ditt keyboard så finner du snart en mängd recept på olika thailändska delikatesser du ännu inte provat på. Numera finns ju alla nödvändiga kryddor att handla i vilken butik som helst så det är enkelt att prova på nya läckerheter. I många matkassar ingår dessutom enkla varianter av thaimat och det har nu nästintill blivit en del av det svenska nationalköket.

Varför inte prova på Tom Kha Gai?

Hösten och vintern i Sverige är som gjord för en mustig soppa. Varför inte prova på en thailändsk variant? Tom Kha Gai är enkel och snabb men samtidigt fyllig. Chili, citrongräs och ingefära i en krämig kokosmjölk skapar en smaksensation. Knepet är att låta all kryddor och smaker koka ihop sig väl, samt att inte steka kycklingen för länge. Den här fantastiska soppan är klar på en kvart!

Oändliga kombinationer av kryddor och smaker

Förutom de härliga kryddorna så är frukt i maten en klassisk thailändsk ingrediens. Det finns oändliga kombinationer av smaker i det thailändska köket och det finns ingen anledningen att inte experimentera själv. Några enkla kryddor så blir dina vardagsrätter exotiska. Kanske lite ingefära och chili med den sedvanliga kycklingen med broccoli? Varför inte använda mango och lime i salladen? Det är dags för svenskarna att vidga vyerna vad gäller det thailändska köket!