6 Tips på mat som ger dig energi

1x1 - 6 Tips på mat som ger dig  energi

Sommaren är här och våra kroppar behöver bra mat som kan ladda upp kroppens batterier. Det gäller då att fylla kroppen med rätt ingredienser för att öka din energi och få din kropp till en hög växel. Läs vidare för att see vilka dessa är. Notera att det finns många fler så klart men vi väljer dessa till och börja med!

Brunt ris

Rik på mangan, det mineral som hjälper till att producera energi från protein och kolhydrater, hjälper dig att behålla hög energi hela dagen. En mångsidig ingrediens, brunt ris kan serveras i en skål med dina favorit-proteiner (tillsammans med näringsrika växter!) För en power-lunch eller middag.

Sötpotatis

Högt i kolhydrater och laddad med beta-karoten (vitamin A) och C-vitamin, kommer dessa att hjälpa till att bekämpa middagsutmattning. Bonus: Barnen kommer att älska denna söta godis i måltiden. Prova dem mosade eller skär i remsor, kastade med lite olja och och bakat för ett hälsosammare alternativ till pommes.

Honung

En sked full av honung är naturens motsvarighet till energidryck. Lågt på det glykemiska indexet fungerar detta naturliga sötningsmedel som ett tidsläppt muskelbränsle under träning och hjälper till att fylla på muskler efter träning. Lägg till en skvätt av det söta till allt från frukost yoghurt till eftermiddags te.

Bananer

Eftersom de består mest av sockerarter (glukos, fruktos och sackaros) och fibrer, är bananer en idiotsäker energimat. Tillsätt dem med jordnöts- eller mandelsmör för ett väl avrundat mellanmål, eller skiva en i morgongröten för ett extra boost som kommer att hålla dig till lunch.

Äpplen

Visst håller ett äpple om dagen doktorn borta, det kommer också att ge dig en kraftfull energi. Hög i fiber, äpplen tar längre tid att smälta, så de ger dig en längre förlängning än många andra frukter. Testa äpplen med ost för en effektiv pick-me-up känsla.

Apelsiner

Hög i vitamin C, kalium och folat, rynkar citrusfrukterna energi stadigt över tiden istället för att ge dig en snabb sockerhopp. Skala och ät en apelsin för att dra nytta av pektin och fiber i fruktens membran.

Trevlig vecka på er!