3 Fördelar och nackdelar med att handla mat online

Att packa din varukorg med mat från den lokala stormarknaden kan ibland vara ett hårt arbete. Det är vettigt att många har sökt ett bättre sätt: att handla mat online – all mat, utan att lämna hemmet.

1x1 - 3 Fördelar och nackdelar med att handla mat online

Men trots de uppenbara fördelarna som att kunna handla i dina mjukiskläder, har de svenskarna inte börjat handla mat online så man kanske tror. Som med alla saker finns det för och nackdelar och detsamma gäller när du ska handla online. Anledningarna kan vara många; så som fylla på ditt skafferi, köpa inför hemmafesten eller testa nya recept så har vi listat några fördelar och nackdelar nedan.

Fördelar att handla mat online

Kommer du tillbaka från en affärsresa eller semester och vill att dina matvaror väntar på dig när du kommer tillbaka? Hur låter det?!

Om din mataffär är långt från hemmet, kan det hända att en matleverans kan spara dig dyrbar bensin (för att inte tala om tid). Särskilt mindre mobila individer som äldre eller sjuka kan dra nytta av att hanlda online under de rätta förhållandena.

Slutligen sparar shopping online (oavsiktligt) från impulsköp, eftersom du inte kommer att promenera förbi hylllor i butiken och plötsligt blir sugen på 200 gram Marabou choklad. Med det sagt kan du missa rabatterade varor eller produkter som är bara tillgängliga genom att fysiskt gå till affären, vilket för oss också till …

Nackdelarna av att handla online

Nackdel nummer ett: Leveransavgifter, som du kanske inte är beredd att betala, dock så kan man undivka dessa oftast om man handlar för en viss summa och ibland ingår leverans i priserna.

För det andra, om du bor i ett avlägset område, kan du behöva betala ett tillägg för leveranstjänster … det vill säga om din stormarknad levererar till och med till ditt område. Till toppen av detta, levererar stormarknaderna bara dagligvaror vid vissa timmar på dagen (tänk 09:00 – 17:00).

Det största nackdelen för att köpa din mat på nätet är dock att du inte kan kolla kvaliteten på dina matvaror innan du betalar. Kort sagt, du måste blint lita på att din mataffär kommer att leverera kvalitetsvaror.

Har du försökt att handla online för matvaror än? Lämna gärna en kommentar för att berätta om din erfarenhet!