GI Boxen Matkasse

Idag ställs höga krav på att leva hälsosamt och sunt. Alla kämpar med att hinna arbeta mycket men ändå hinna motionera både sig själv och barnen. Samtidigt ska man servera variationsrik, hälsosam och vällagad mat. Detta har gjort att det har blivit oerhört populärt att handla sin mat via nätet. Allt för att slippa tiden och stressen i mataffären och tiden det tar att åka dit och tillbaka. För att spara än mer tid och ork finns den alltmer populära tjänsten att köpa färdiga matkassar, där man får både recept och varor för en veckas måltider.

Bort med snabba kolhydrater

Du kan även köpa GI mat online. GI är en av de populäraste trenderna när det gäller att äta hälsosamt. Den innebär att du tar bort i princip alla snabba kolhydrater ur din kost, nästan på samma sätt som i LCHF. Du äter produkter med så kallat lågt glykemiskt index. Det glykemiska indexet är ett mått på hur kolhydrater i ett livsmedel påverkar blodsockernivån. Ett lågt glykemiskt index ökar blodsockret lite och sakta. Man talar om snabba och långsamma kolhydrater. De långsamma är de som har lågt GI värde som då tas upp långsamt i kroppen och håller länge.

Idag kan du köpa GI mat på nätet, vilket hjälper till att få fler att orka med denna kost. Att laga mat från grunden med vettiga råvaror kan kännas ganska krångligt och tidskrävande i jämförelse med vanlig husmanskost. Krångligt i det avseendet att det blir svårt att få i sig alla näringsämnen kroppen behöver genom den typen av kost. Då är det otroligt tacksamt och enkelt att kunna beställa hem sin nyttiga matkasse med färdiga rätter lagade enligt GI och veta att de innehåller det du behöver få i dig.

Kroppen bränner fett

Till en början sas det att det inte var bra för barn att äta enligt GI eller LCHF. Det tvistades också om hur kroppen reagerar på att vara utan kolhydrater, eftersom forskningen visade att kolhydrater är hjärnans vanligaste bränsle. Idag vet man att man mår bra av denna typ av kost oavsett ålder, kön eller ursprung. Det är inte så vanligt att fullständigt utesluta alla kolhydrater, ens med GI- eller LCHF-kost, eftersom det finns kolhydrater i de flesta matvaror, bara i olika mängd.

Det viktigaste är att välja rätt typ av kolhydrater. Det man bör kolla är att man byter bort så mycket som möjligt av de snabba kolhydraterna som vanligt socker och vitt mjöl. När du ska äta strikt lågkolhydratkost börjar du oftast med att fullständigt ta bort alla kolhydrater under en tid för att få kroppen att förbränna fett. Det är det som är själva vitsen med detta som bantningsmetod, att kroppen väljer att förbränna fett då det inte finns några kolhydrater att förbränna.

Enkelt snabbt och hälsosamt

Man kan alltså snabbt dra slutsatsen att det idag inte behöver vara jobbigt eller tidskrävande att följa en GI diet. Med alternativ som att via nätet köpa färdiga lådor med mat för lunch och middag går det inte att skylla på tidsbrist. Hela tiden kommer nya rön av vad som är hälsosamt och inte, men de allra flesta känner ganska snabbt hur deras kroppar reagerar på olika typer av dieter, och mår man bra är det ändå det som är viktigast.

Vad tycker du om GI Boxen Matkasse?
[Totalt: 1 Betyg: 5]